Når den dype indre gleden blomstrer

Denne blogg tar opp min reise til det sted hvor jeg kan kjenne at dyp indre gleden blomstrer. Den indre glede er annerledes enn ytre glede. Ytre glede var når jeg fyllte år for noen dager siden, og kunne feire denne dagen med familien. Vi var på hytta, været var deilig, maten var god. Den indre gleden har en annen kilde. Kilden til indre glede er personlig utvikling. Utvikling av bevissthet. Og slik utvikling skjer en te skje om gangen.

Reisen startet for alvor i 2007, da jeg møtte veggen. Livet mitt funket ikke, jeg visste ikke hvordan jeg kunne komme tilbake til balanse, men jeg visste at jeg 45 år gammel ikke var villig til å bli uføretrygdet. Jeg ville leve. Leve mer ubegrenset enn begrenset. I følge David Hawkins, er holdningen: jeg er villig til å gjør det som skal til, nøkkelen til personlig vekst. Hawkins sier at man skifter bevissthet fra venstre til høyre når man tar dette valget, dønn ærlig.

På et vis hadde jeg ikke noe valg, og samtidig hadde jeg et valg. Valget i mitt tilfelle var om jeg skulle gå for uføretrygd, som var å stå på land, eller å bli frisk, det vil si hoppe i havet uten å kunne svømme. Uten at jeg husker detaljene i dag, vet jeg at det dreide seg om penger. Jeg husker jeg sa fra meg noen rettigheter ved å satse på at jeg ble frisk. Gikk det ikke, ville jeg fått mindre trygd, noe sånt. Det var et lotteri. Jeg gamlet. Og fra jeg tok valget til jeg ble frisk gikk det ca 2,5 år. Men jeg ble frisk. Det vi gir oppmerksomhet det vokser. Jeg ser innimellom personer som velger motsatt av meg, som sikrer økonomien. De sikrer det som kan gi ytre glede, ikke den indre.

Dette handler om selvtillit. Selvtillit vokser når vi oppdager at vi kan hjelpe oss selv. At vi mestrer det som er vanskelig for oss. Selvfølelsen vokser når vi blir kjent med den vi er. Vi kjenner noe faller til ro, hver gang vi klarer å kvitte oss med en fake programmering.

Når jeg skriver denne blogg, sitter jeg på hytta, alene. Og samtidig kjenner jeg akkurat dette, at den indre gleden blomstrer. Jeg føler at livet utrolig spennende. Jeg er i gang med å lære flere nye ting, og gørr koser meg. Den dype indre gleden er nært knyttet sammen med personlig utvikling, utvikling av bevissthet. Hver gang brikker i det store puslespillet faller på plass, blir jeg dusjet av denne indre gleden. Ja, slik var det. Herlig.

De siste dagene, har jeg blitt dusjet mange ganger. Hver gang det skjer, er uventet. Og like gledelig.Noen ganger går jeg tur, og en innsikt ramler i hodet på meg. Andre ganger leser jeg en bok, og får en beskjed som er et svar jeg lenge har søkt. Eller at jeg hører på noe via dataen, og så forstår jeg kanksje noe helt annet. Det store tema akkurat nå er Det Høyere Selv. Å vite at vi har det, er noe helt annet enn å forstå hvordan denne delen av påvirker oss. Påvirker meg og påvirker deg. Noen ganger bruker det andre personer for å gi oss en beskjed som vi ikke vil høre. Jeg har vært vitne til dette flere ganger, både som observatør, og jeg har opplevd at min kropp ble brukt for på sende en beskjed til noen andre. Det jeg tenkte etterpå var: hva skjedde når. Hvorfor sa jeg det jeg sa, jeg har da aldri hatt meninger eller tanker om dette.

Når jeg skriver om hvordan vårt Høyere Selv påvirker oss alle, blir jeg påminnet geitekillingen som kunne telle til 10, og alle dyrene som ikke ville bli tellt. Slik er det med spirituell kunnskap og vårt Høyere selv. Alle mennesker som ikke vil lære seg noe om sitt eget Høyere selv. Spirituell kunnskap handler om å bli kjent med oss selv. Bli kjent med vårt Høyere Selv. Ikke religion, men oss selv.

Jeg er rik, i den betydning at jeg har venner som rommer meg. Venner som også dusjes av glede. Venner som ringer meg og dusjer meg med sin glede, når innsiktene triller inn. Jeg kan også glede meg sammen med deres prosess, fordi jeg lærer også noe av innsiktene.

Her er noen av trinnene jeg har vært gjennom på min reise:
# Forstå forskjell mellom venstre og høyre hjerne bevissthet. Den indre gleden bor i høyre hjerne bevisstheten, man finner ikke denne i venstre hjerne bevisstheten. Å skifte bevissthet er en ferdighet, alle som vil kan lære, men man må da være villig til å gjlør det som skal til for å lære dette.
# Forstå forskjell på ego og sjel, to krefter vi alle har inni oss, som kjemper om å lede oss. Veien til indre glede er å ta kontroll over dem, ta styringen. Sitte i førersete og ikke passasjersete i den bilen som heter mitt liv.
# Projeksjoner er noe alle har. Projeksjoner er at man ser feil og mangler hos andre, som egentlig er ens egne. Jeg har hatt flere runder hvor jeg har arbeidet seriøst med egne projeksjoner. Tatt tilbake hver og en av dem, hver gang jeg har ment noe om andre. Andre personer er ikke så vanskelige opg selvopptatte lenger etter at jeg tok tilbake mine projeksjoner.
# Erkjenne følelser, både følelser knyttet til det som har skjedd, men også til det som skjer. Det handler om å romme seg selv, forstå seg selv, akseptere seg selv som den man er. Følelser som er fortrengt sitter som en spenning eller smerte i kroppen. Når vi er VITNE til det som har skjedd, og akseptere sannhet som den er, vil den energi som følelsen er, løse seg opp. Jeg har sikkert hatt flere hundre runder med dette tema. Det jeg har lært, er at det er mange måter å gjøre dette på, og noen metoder er enklere, mindre ubehagelige og mer effektive enn andre. Når vi erkjenner det som er, vil følelsene som er knyttet til dette løse seg opp. Dette skjer selv om det som utløste hendelsen eller krisen eller konflikten ikke er løst. Jeg har opplevd dette selv flere ganger, og også sett det hos klienter som tør møte seg selv.
# Løse opp i triggere. Når vi trigges blir vi påmint en indre konflikt som er uløst. Denne konflikt er i oss selv. Forvirra mennesker (og de er det mange av), tror at det er den/det som trigger oss, som er problemet. De fleste forstår ikke at triggere kan kun løses i oss selv. Derfor er det mange der ute som avviser andre, unngår andre, kjefter på andre, osv for å forsøke å håndtere sine triggere. Selvsagt virker ikke dette. Man kan kun løse reaksjoner på en trigger med å løse det som skaper disse reaksjonene.
# La meg lede av min intuisjon. Dette har vært viktig læring. De gangene jeg har oversett min intuisjon, har jeg måtte betale for dette med dyp smerte, og årevis med ubehag. Når jeg har lyttet til min indre visdom, selv om andre har vært uenige i mine valg, har dette alltid gitt meg dyp indre glede.
# Gi slipp på fake programmeringer. Det har vært en gradvis reise hvor jeg mer og mer ser at mye av det jeg har lært faktisk ikke stemmer med hvordan et menneske fungerer. Det å forstå hva kroppslig sanhet er, og hvordan man gjenkjenner denne i egen kropp, har vært et viktig kompass for meg.
# Se de store linjene, lære om energier, som er mine og som ikke er mine men som jeg har trodd var mine, betydningen av familietraumer (epigenetikk), og hvordan vi drar med oss karma fra tidligere liv.
# And on and on.

Når jeg startet på min reise, hadde jeg mange blokkeringer. Og veien med å løse opp i egne indre floker, har gitt meg dyp selvinnsikt, og er gull kunnskap når jeg jobber som terapeut. Hadde jeg lyttet til legen i 2007, og trodd på hans råd, at det ikke var behandling for mine problemer, kunne jeg vært stuck i dag. Jeg sier ikke at man ikke skal gå til lege. Jeg sier, hør på legens råd, men stol samtidig på din indre visdom. Alle har ansvar for hjelpe seg selv, og det er mange der ute som kan hjelpe. Stol på at du blir guidet til de rette personer.

Å ta seg selv seriøst betyr seriøst 100 prosent. Du vil trolig ikke lykkes om din innsats er halvhjerta. Man må være villig til å gjøre det som skal til. Det vil koste penger. Og man vil lære nye ting. Hadde man kunnet hjelpe seg selv, hadde man ikke hatt de problemer eller vansker man har. Kroppen er kompasset, ikke tankene. Din jobb er å forstå hva kroppen vil forelle deg med de symptomer og plager du har.

Både placebo og nocebo virker. Placebo – det vi tror virker, virker. Noceno, det vi ikke tror virker, virker ikke. Dette gjør at de som ikke tror på annet enn legevitenskapen, på et vis har rett. Forskning og legevitenskap er blitt vår nye religion, og mange personer med helseproblemer, forstår ikke at det er de selv som skal gjøre seg friske. Akkurat som religion før i tiden, man gikk til presten som var bindeleddet eller mellomleddet til kontakt med Gud. Slik er det i dag mange mennesker som tror at leger er et mellomledd mellom dem selv og den forståelse som skal til for å løse opp i egne indre floker. I dag vil jeg si at dette er en fake programmering. Stusser du på et jeg skriver her: print ut folkehelserapporten fra 2018, kortversjonen. Så følger du med om vi som samfunn klarer å redusere disse problemene, eller om stadig flere blir syke. Man må tenke selv om man skal hjelpe seg selv.

Vil du bli frisk, er det ofte mye mer du kan gjøre for å hjelpe deg selv, enn de fleste tenker over. Og psyken fungerer slik at man må ta et valg, så kommer reaksjonen, og først da vet man om dette var et valg som styrket enn eller svekker en. Uansett utfall, er dette en god erfaring. Min reise har ikke bare vært slik at alt jeg har prøvd har vært suksess. Men gjennom prøving og feiling har jeg lært meg selv å kjenne. All erfaring er gull verdt.

Her er noen tips til deg som er ny med personlig arbeid, eller som føler at du ikke får det helt til, eller at resultatet ikke ble som du ønsker deg:
# legg merke til pusten din. Når du er trygg, og koser deg, puster du fritt. Puster du anstrengt er det noe som stresser deg, det kan være situasjonen du er i, men også at situasjonen du er i trigger noe uløst i deg.
# gjør mer av det som gjør deg glad. Bli bevisst når du er i flow.
# bli venn med din indre stemme, for å finne denne må man tåle ro. Det er her yoga og ulike former for trening kommer inn da de gir en form for indre ro, som gjør det mulig å ha en dypere kontakt med seg selv.
# du lever ditt eget liv, ikke andres. Du har IKKE ansvar for andres følelser uansett hvor såret andre er, fordi man tar egne valg, hvis man tar sitt ansvar (seg selv, egne unger, egen familie – den rekkefølgen).
# Medavhengighet er er mye større problem i samfunnet enn mange er klar over. Alle de som ofrer seg for andre, martyrene, og som gjennom sine handlinger sprer skyld, og tar kraften fra de som trenger på løse opp i egne problemer, er faktisk et samfunnsproblem. Lever du som martyr, er det på tide og slutte å tro du er slave, og heller bruke tiden på å lære det som skal til for å skape ditt eget liv.
# de fleste av våre problemer koker ned til ansvar. Vi har selv ansvar for å rydde i oss selv. Den som eier helseproblemet eller det sosiale problemet er eier av problemet. Det er kun vi selv som kan endre tanker som holder oss selv tilbake. Når det er sagt, må man være to for å danse tango. Når man ser klart, hva som skurrer, må man noen ganger vente til den andre ser det samme.

Psyken er litt tricky. På et vi må man gjør det alene, samtidig kan man ikke gjør det alene. Vi har alle forsvarmekanismer og overlevestrategier som hjelper oss å holde ubehag borte fra bevisstheten. Det som samtidig holdes borte fra bevisstheten, er de indre floker som vi trenger å løse. Det er her viljen kommer inn. Vi må velge å løse opp i egne indre floker. Tar man dette valget med et ærlig hjerte, vil man bli ledet til de som kan hjelpe. Og da er man i gang med den viktigste reisen i livet, reisen frem til den dype indre glede.

Min indre reise til dypere kontakt med meg selv har vart siden 2007. Før dette hadde jeg ca 20 år med new age greier, love and light. At dette var en overlevestrategi forstod jeg ikke før etterpå. Og jeg sier IKKE at det er en overlevestrategi for alle. Men endring som tar deg dypere inneholder ubehag og smerte, ikke nødvendigvis fysisk. Men det er aldri kjekt å oppdage en innsikt som viser at man har tatt feil, en innsikt som viser at man har trodd på og levd i samsvar med noe som er en fake programmering. Det er lov å banne når slike innsikter kommer, FAEN OG. Jeg har også oppdaget at det var en fake programmering å ikke banne, da banning hjelper oss å komme ut av noe vi ikke vil være i. Banning var faktisk mye sunnere enn jeg er opplært til å tro. Det er med banning, som med veldig mye annet: snudd på hodet.

Jeg har oppdaget en rekke ting som jeg har lært var skadelig, er direkte sunt, og andre ting som er direkte sunt, er farlig. Som jeg har sagt før, var det et sjokk å oppdage at innføring av solkrem var en bevisst strategi for at folk skulle få mindre omdanning av D-vitamin i solen, og dermed en svekket helse. Dette siste er et eksempel av mange, som du selv vil oppdage, om du starter på en reise mot sannhet i ditt liv.

Det er mange der ute som er lite opptatt av personlig arbeid. De søker ytre gleder, og materielle ting og reiser står ofte høyt på ønskelisten. Vi har alle valg til å leve våre liv slik vi ønsker. Vi er her for å lære, gjør oss erfaringer. Finne frem til det gode liv, som nærer, også i stillhet. Leve slik at den indre gleden kan blomstre, gjerne ved siden av den ytre. Det vil i så fall bli en dobbel glede. Og en delt glede, kan glede mange.

Som mennesker er vi ulike, vi er unike. Vi bringer med oss ulike energier, oppgaver (karma) inn i dette livet. Det er mer enn gener som gjør at søsken er ulike av natur. Vi har også alle ulike ting vi skal lære i dette livet, og ulike oppgaver vi skal gjøre. Vår hensikt er ulik. Poenget er derfor å bli den original vi er, og ikke søke etter å bli en kopi av noen andre. Akkurat i disse dager er dette ekstra utfordrende. Det er sterke krefter i sving som behandler mennesker som roboter, som skapninger uten egne tanker, uten egen vilje. Og noen mennesker tror på dette, og lar av den grunn være å utvikle sitt eget potensiale. Dette er faktisk en av oppgavene vi alle møter fra vårt Høyeste Selv. Det å ta bevisste valg. Og et av disse valgene er faktisk å velge å utvikle det som skal til for at man kan oppleve en dyp glede, fra en kilde som kommer innenfra. Når vi deler gleder fra denne kilden, vil gledene vokse og vokse. Vi kan hente ubegrenset med energi fra dette sted, som vi alle har tilgang til, om vi er villige til å åpne opp for å bli kjent med den vi egentlig er.

Amen!

KUN SANNHET KAN SETTE OSS FRI.
DEL GJERNE BLOGGEN OM DU LIKER DEN.
LYTT TIL DITT HJERTE, DET VIL GUIDE DEG DIT DU TRENGER Å GÅ.

Du er velkommen til Balan-zen og Puust Akademi. Vi tilbyr samtale, Balan-Ze metoden (koorigening av ubalanser i nerevsystemet på benk, i stol, online), utdanninger og workshops. Sjekk ut vår booking side.

Veavågen den 6. JULI 2021. Hildur Vea, doktor i folkehelsevitenskap.
tlf 45 66 21 18. Mail: hildur.vea@balan-zen.no