Forståelse er noe annet enn å vite om

De fleste av oss som er godt voksne i dag er vokst opp i en tid hvor det å røyke innedørs var vanlig. Dette ble endret 1. juli 2014, da skjerming mot passiv røyking ble innført. Og instusjoner måtte opprette egne røykerom. Denne blogg handler ikke om røyking som sådan, men jeg bruker dette som et eksempel. Fordi alle som røyker har hørt at røyking kan være skadelig for helsa. Du finner trolig ikke et eneste menneske i Norge som ikke er kjent med dette. Så det å vite om noe er noe annet enn å forstå noe. Det selges fortsatt røyk i Norge, så selv om mennesker vet om at dette er skadelig, røyker mange. Det er derfor andre mekanismer er informasjon om at noe er farlig som styrer menneskers handlinger. Og det er dette denne blogg tar opp.

Det er forskjell mellom den forståelse vi får fra vår høyre hjerne bevissthet og den forståelse som vår venstre hjerne bevissthet gir. Vår venstre hjerne bevissthet er mest dominerende hos personer som har mange uløste floker, mange ubearbeida hendelser, da disse gjør at man får de samme frekvenser som de uløste negative følelser når disse trigges.

Eksempler på følelser som kan trigges er kommer her. Les listen langsomt, kjenn etter i kroppen du reagerer (spenning, slutter å puste etc), da vet du hva du trenger å løse i deg selv. Her er listen: sinne, frykt, skam, skyld, følelse av å være uelska, verdiløs, håpløshet, hjelpeløshet, fortvilelse, mangel på støtte, maktesløshet og sorg. Alle disse følelser har en vibrasjon eller frekvens som er lavere enn 200 på David Hawkins sin skala.

Dette betyr i praksis at når noe skjer, som trigger slike uløste følelser i oss, så vibrerer vi på denne frekvensen. Vår underbevissthet, det sted vi har lagret det vi fortrenger, vil da overstyre vår bevissthet. Det er ikke lenger enn 2 dager siden, jeg plutelig ble veldig sliten, og suget etter sjokolade ble veldig sterkt. Heldigvis var jeg våken og obs på at jeg trolig var trigget, selv om jeg der og da ikke forstod hva som skjedde. Når jeg kom innomhus kunne jeg ta tak i dette, og fikk på denne måten løst opp i to dype smertefulle mønstre som inntil da hadde fungert som kidnappere av min bevissthet. For det er akkurat dette de uløste følelser gjør, de kidnapper vår fornuft, denne blir overkjørt av våre egne overleve deler, overleve instinkter. Og slike instinkter vil i mange situasjoner bare fortrenge det som er ubehagelig. Personlig ser jeg på røyking, rusmidler, mat, trening, eller avhengighet av data, av kaffe og sjokolade, som samme sak. De hjelper personen med å holde borte noe fra bevisstheten, ubevisst.

Forståelse i slike situasjoner, er å forstå hva en selv gjør. Som innsikten jeg fikk på sykkel, veldig sliten plutselig, en mulig trigger. Når jeg fikk jobbet med dette på en måte som fungerer for meg, forstod jeg hva det handlet om, og jeg kom i kontakt med de følelser som lå bak slitenheten, i dette tilfelle maktesløshet og hjelpeløshet. Ikke maktesløshet og hjelpeløshet i forhold til livet mitt i dag, men i forhold til en gammel hendelse.

Et tegn på traumer er at dette er noe som gjentar seg helt til floken i psyken er løst. Vi kan aldri løpe fra oss selv. Det smarteste er å lære hvordan man løser opp i slike floker, slik at man kan hjelpe seg selv, når man merker at ens egen bevissthet kidnappes av slitenhet, eller smerter, eller forvirring, eller sorg eller fortvilelse eller on and on.

Jeg forstod tidlig at vi kun forstår hva som skaper våre plager når vi har løst opp i plagen. Fordi våre symptomer forsøker å fortelle oss noe. Noe er i ubalanse. Og så lenge vi ikke lytter til oss selv, vil kroppen sende sterkere og sterkere beskjeder. Mer og mer plager. Står man fast i en offerposisjon, be om at noen pusher deg til å søke hjelp. Det finnes hjelp for de som er villige til å møte seg selv.

FORSTÅELSE ER EN INNSIKT SOM GJØR AT PLAGSOMME REAKSJONER LØSER SEG OPP.

Å vite om en hendelse, er ikke det samme som å forstå hvordan noe ble opplevd. Som barn lå jeg mye på sykehus. Dette har jeg alltid visst (med min venstre hjerne bevissthet). Men det var først som voksen at jeg gjenopplevde smerten i bena (lå i strekk, gipset). Smerten var uutholdelig, derfor var den spaltet vekk. Når jeg gjenopplevede den, var dette veldig rart, det var uutholdelig og tålelig på en gang. Jeg forstod hva som skjedde (min høyre hjerne bevissthet), at dette var ufarlig og at det ville ta slutt. Og det tok slutt etter 20 min. Etter dette var noe endret. Det var noe jeg måtte gjenoppleve for å forstå meg selv. Alle historier om bamser og sangbok og hva jeg sa, hjalp ingenting i forhold til det kroppen min visste. Når jeg var klar, kom reaksjonen. Heldigvis hadde jeg trygg støtte. Tror ikke jeg kunne møtt denne smerte i meg selv uten rett støtte, fordi reaksjonen var overveldende.

Frykt stenger for tilgang til vår egen fornuft

Det som skjer i samfunnet nå, er at myndigheter og medier holder folk i frykt. I følge Cliff High er det patent på 17 virus varianter, og Delta varianten er den førte. Se foredrag med David E Martin om du kommer over noen (må på alternative nyehtessider). Han har oversikt over patent på virus, injeksjoner og varianter av virus. Hans informasjon snur på hodet informasjonen fra myndigheten. Det som myndigheter hevder er nytt, var det kanskje patent på i 1992 eller 2003…

Frykt stenger vår fornuft, fordi kroppen er laget slik at vi må sikre oss selv overlevelse. Er vi inntont med egen kropp vil vi merke en fare før den oppstår. Men dette gjelder ikke om vi er overveldet av frykt. Da vil kroppens fryktvarsling løpe løpsk. Og alt blir farlig (som hos de som sitter alene i bil med maske, eller går tur i naturen med maske eller jogger med maske).

Det er en teori at den frykt som er spredd i media og fra myndigheter siden mars 2020, er en trigger for gammel uløst frykt hos mennesker. Kroppen reagerer da med overveldelse fordi den nye frykt + gammel uløst frykt er uhånterlig. Men, det finnes håp. Søk hjelp og løs opp i gammel frykt, så finner man tilbake til fornuft i seg selv.

David Hawkins sin forskning viser at når vi er redde går signalene til raskere til våre faresentral (amygdala) enn til vår fornuft (cortex). Derfor kan folk som er redde lettere lures til å tro på noe som ikke er sant. Personer i sjokk og frykt, er kun opptatt av å redde seg selv. Derfor virker metoden: problem – action – solution hver gang, om man bare klarer å gjøre folk redde.

Hos de ikke redde går signalene raskt gjennom thalamus (sorteringssted) + cortex (fornuft) + eterisk hjerne (= høyre hjerne bevissthet) før de går til amygdala, som er senter for å avdekke fare (1). Vi merker fare i våre kropper. Når alarmen gikk mars 2020 var det ikke mulig å ikke bli skremt av det vi så på TV. Vi reagerte ulikt på dette. Noen mennesker klarte å hanke seg selv inn, mens andre ble fanget i en frykt boble (de strever med å komme ut av).

Min egen frykt forsvant da jeg forstod at statistikken vi fikk presentert ikke hang på greip. Jeg ville strøket med glans om jeg hadde servert det samme på statistikk eksamen når jeg tok min doktorgrad i folkehelsevitenskap i 2012. Et annet poeng er også at jeg noen år tidligere hadde lest meg opp på hva konspirasjonsteorier egentlig var. Jeg visste derfor at ikke alt var slik vi fikk presentert ting og tang av myndigheter og i media. Jeg visste også at deep state har en test før kjører i gang en falsk flagg operasjon, og mandag 17. mars 2020, var nyheten at det var blitt utført en test på en pandemi ved John Hopkins Institutt i USA, oktober 2019.

Jeg har ikke tatt stikket. Jeg kan vurdere det om:
# det kan påvises at viruset finnes (ta blod fra en smittet i mikroskop og påvise slik ser det ut). IKKE PÅVIST ENDA.
# at sykdommen er farlig (må først påvise virus, før man kan påvise at virus gir sykdom). IKKE PÅVIST ENDA.
# at injeksjonen kan styrke kroppen (den injeksjon som nå pushes er testet i 2 måneder). IKKE PÅVIST ENDA.

Kun frykt og hypnose (massepsykose) kan forklare at sunne voksne friske kloke mennesker nå gir sine barn, en injeksjon som er testet i 2 mnd. En mulig teori er at mennesker hypnotiseres til frykt gjennom TV, alle bilder med overfylte sykehus, og døde i hopetall). + Det er også rapportert tilfeller om at det sendes informasjon gjennom eteren (man påvirker tanker gjennom signaler som sendes gjennomm data) at man skal ta stikket, det er ikke farlig. Clif High har en egen video om dette (bitchut), og jeg kjenner også til personer i Norge som har opplevd dette.

Test deg selv.
Du får nå tilbud om å få en helt ny injeksjon i 2022, den vil redde deg fra all sykdom. Den er kun testet i 2 mnd, og den inneholder helt ny teknologi. Jeg sier den er trygg. Hva gjør du?
Vil du i dag signere opp på en liste for å ta den injeksjonen?
Ble du glad i hele kroppen når du leste dette?
Hva sa kroppen din. Ble du skeptisk?
Hvis kroppen din reagerer annerledes på det jeg skriver (som ikke er sant) enn på det myndigheter sier (som de ikke kan påvise), er dette tema for selvrefleksjon….

Det har helt siden mars 2020 vært mange mennesker som har forsøkt å si fra at her er det noe som ikke stemmer i forhold til alt som skjer. Og jeg snakker stadig med folk som har tatt stikket og angrer, og som sier at de hadde hørt om farene, men de forstod det ikke, før etter at stikket var tatt. Så forståelse er noe annet enn informasjon.

Selv tror jeg at vi må åpne opp for den indre kroppen, den indre kunnskapen, om vi skal forstå noe, slik at vi handle ut fra dette. Fordi det vi forstår, dypt inni oss selv, det er dette vi lever. Og det er lett å leve denne kunnskapen. Det vi har motstand mot, er ofte noe som svekker oss. Det å gjøre handlinger mot vår vilje, gjør at vi blir mer usikre. Vi mister evnen til å skille mellom hva som er bra for oss og hva som ikke er bra. Kroppen vår er et utmerket kompass å bruke, når vi er i balanse.

Er vi ikke i balanse, har vi selv ansvar for å søke hjelp slik at vi kommer i balanse. Den test vi alle opplever nå handler om hvordan vi bruker vår frie vilje, hva vi gjøre med vår suverenitet som menneske.

FORSTÅELSE ER Å FORSTÅ NOE MED BÅDE TANKENE OG KROPPEN SAMTIDIG, HELE KROPPEN ER INNTONET PÅ SAMME FREKVENS. DET ER INGEN MOTSETNING I OSS NÅR VI FORSTÅR. Har vi motstand mot den informasjon vi tar inn, har vi selv ansvar for å sjekke opp i hva dette er.

Ingen kan finne frem til dyp forståelse av noe med å bare lytte til andre. Vi må aktivt engasjere oss i det vi vil forstå. Personlig vet jeg at ny forståelse tar tid. Noen ganger kort tid, andre ganger lang tid, kanskje år. Jeg må tygge på det, og ikke minst sjekke ut hva ser jeg, hva skjer i kroppen min.

Når jeg fikk sms fra helsedirektoratet i april 2020, om at jeg måtte holde to meter avstand, forstod jeg intuitivt at det som skjedde ikke var smittsomt. Kroppen min, mitt høyere selv, sa dette. Jeg begynte da å legge merke hvem som ble syke. Og fant det rart at dersom dette var så smittsomt som det ble hevdet, hvorfor var det ingen på butikker, dagligvare og annet som ble syke. Dette var før pleksiglassene kom på plass. Jeg tolket min observasjon som en bekreftelse på min intuisjon. En tid etterpå, kom informasjon om at ingen kunne påvise det såkalte viruset, at det var vanlig koronavirus det egentlig var snakk om. Og forkjølelse smitter. Så der kom den på plass. De som foretok obduksjoner i Bulgaria bekreftet at de fant ikke noe virus: ingen er døde av kovid sa de. De sa ikke at folk ikke døde. Men jeg trengte ikke være mer redd forkjølelse og influensa nå, enn jeg hadde vært i tidligere år.

Mitt fokus er hvordan hjelpe mennesker med å bygge seg selv sterke, både de med og uten injeksjon. Og det er faktisk felles tiltak som hjelper begge grupper: rense kroppen, alle tiltak som styrker immunfiorsvaret, og det å rydde opp i egen psyke, slik at kroppen kan fungere optimalt. Det å rydde i egen psyke er viktig for alle som ikke står i egen kraft. Enten man er fanget av frykt eller man kjenner på et enormt press fra andre eller man har handlet mot egen overbevisning. Søk hjelp. Jo raskere du snur skipet (som er ditt liv), jo raskere kommer du til kai, og kan kjenne ro selv om det stormer ute.

Det å forstå hvordan vi selv som mennesker fungerer har vært en spennende reise. Psyken eller vår bevissthet består av flere lag som alle uttrykkes i den fysiske kroppen. Som terapeut ser jeg at de fleste mennesker begynner å tenke annerledes allerede etter første timen. Det de gjør er at de lytter til seg selv på en ny måte, noe som betyr i praksis at de har snudd skipet. De er på vei til å lande i seg selv. Finne frem til egen indre kraft og styrke.

Legg merke til en ting:

Vi bombarderes i samfunnet av to bevegelser:
Bevegelse 1 sier: lytt kun til meg, lytt ikke på den og den.
Bevegelse 2 sier: sjekk opp dette, jeg fant det interessant, men dann din egen mening.
Bevegelse 1: hvis du lar meg ta faktasjekken, kan du kose deg
Bevegelse 2: Lytt til deg selv, du må ikke gi din kraft til andre, men bruke den til å utvikle din egen forståelse

and ond and on. Valget er vårt, lytte til oss selv eller lytte til andre. Når vi ser på våre handlinger, vet vi hvilken gruppe vi tilhører. Vi vet om vi mater den ulv inni som skaper frykt eller den ulv som bygger kjærlighet inni oss. Fordi det er det vi bygger inni oss, vi etterpå bygger i den ytre verden. Alle våre handlinger handler om dette valget.

All endring begynner med oss selv. Alle store reiser begynner med et første skritt.

KUN SANNHET KAN SETTE OSS FRI
DEL GJERNE BLOGGEN OM DU LIKER DEN.

Foredrag: ta tilbake din egen kraft når helsa svikter

Foredrag på Balanzen onsdag 22. Sept kl 19 – 20 med Hildur Vea, PhD. Hvordan ta tilbake egen kraft når helsa svikter. Dette foredraget har et videre perspektiv enn blogg som har en nokså tilsvarende tittel, og som mest fokuserer på hvordan ta tilbake egen kraft etter injeksjonen. Pris kr 250,-. Følg lenken for påmelding.

Velkommen til Balanzen AS og Puust Akademi. Les mer om disse tilbudene på vår hjemmeside: www.balan-zen.no. Du kan bestille time gjennom online booking, eller via tlf/sms 45 66 21 18. Puust Akademi tilbyr utdanning til leder av systemisk samtale.

Ønsker du å lese mer. I 2020 gav jeg ut boken: Å lande i seg selv – fra traume til livskraft. Vi endres når vi lever sannheten. En bok om utvikling av bevissthet. Boken koster kr 350.- + evt porto hvis den skal sendes (ca 100 kr).

Takk for at du leser bloggen min, og stor takk til deg som vippser.

Veavågen den 11. September 2021. Hildur Vea, PhD.
tlf 45 66 21 18. Mail: hildur.vea@balan-zen.no


Kilder: David Hawkins, 2009, Healing and recovery, side 42.