Hvordan bruke kroppen som kompass når man handler klær eller andre viktige ting!

Å være i stand til å bruke kroppen som kompass i valgsituasjoner forutsetter noen grep tatt i forkant. Skal man bruke kroppen som en markør for hva som styrker eller tjener en selv, forutsetter dette at man har valgt å leve sannhet, valg å være dønn ørlig med seg selv. Dette er viktig, fordi dette valget er det personlige skifte fra venstre hjerne bevissthet til høyre hjerne bevissthet. Man starter på frekvens 200 når man tar dette valget. Har man lavere frekvens enn 200, noe de fleste som bærer på ubearbeida hendelser strever med, så er det ikke mulig å stole på at kroppen vil vise deg sannhet når man skal tolke kroppsreaksjoner.

How to do it: man må oppsøke det som kalles høyre hjerne bevissthet. Denne inneholder ikke ord, men kroppsreaksjoner og følelser. Og det er en automatisk kroppsreaksjon vi nå skal bruke. En enkel måte å gjøre dette på i valg som f. eks fargevalg, eller modell valg, er å plassere de to/tre plagg du skal velge mellom foran deg, med litt avstand, 1-2 meter og se hva velger øynene dine, hvor lander blikket ditt.

Kan hende du trenger litt trening på teknikken, men når teknikken er på plass, kan den brukes i de fleste typer valg situasjoner.

Et annet grep man kan bruke er at man alltid går fra plagget når man er usikker (alle grader av usikkerhet). Hvis det er et plagg du skal kjøpe, vil du automatisk huske på det, det vil dukke opp i bevisstheten av seg selv. Var det kun et blaff av lyst som gjorde at du vurderte å kjøpe plagget, er det mest sannsynlig at du vil glemme at du har sett på plagget på butikken eller nettsiden.

Det tredje trikset for å unngå bomkjøp er å kjenne på plagget og lytte til kroppens reaksjoner. Noen plagg stjeler din energi, selv om de er vakre og se til. Når jeg kjenner på plagg og lytter innover, er det noen plagg som jeg puster helt fritt med, andre plagg gir meg muskelspenninger i pust og mage. Når jeg puster fritt vet jeg at dette plagget er bra for meg. Puster jeg anstrengt eller at magen blir anspent, handler jeg ikke.

Å lære å bruke kroppen som kompass

Dette er en ferdighet alle som vil kan lære seg. Som med andre ferdigheter kreves trening. Siden det er en kroppslig ferdighet som er knyttet til sannhet, kan man kun utvikle denne om man er villig til å møte sannhet i forhold til seg selv. Dette betyr at man må møte de floker man har unngått å kjenne på, fordi transformasjon av slike floker er en viktig del av læreprosessen.

Dilemma for alle er at man må gjøre det alene, samtidig som man ikke kan gjøre det alene. Man er avhengig av veiledning og støtte fra noen som har knekket denne koden. Man lærer deler av denne ferdighet gjennom resonans, og deler av ferdigheten gjennom å bli bevisst på egne kroppsreaksjoner.

Yoga er en ypperlig måte å bli kjent med egen kropp. I yoga lytter man til den indre kroppen hele tiden. Man blir på denne måten vant til de ulike energier, som raser litt rundt innimellom, muskler som strammer seg utenfor vår kontroll, muskler som rister innimellom og som gir fra seg ufrivillige bevegelser når spenninger slipper taket. Jo mer man er trygg på å kjenne på det som skjer på innsiden, jo raskere er det å lære hvordan din kropp snakker til deg. Fordi det er dette man skal lære når man bruker kroppen som kompass.

Vi er ulike, og kroppene våre snakker til oss på ulike måter. Vi kan lære mye av hverandre, men alle vil ha noe som er bare de har. F. eks kan ja være at man nikker automatisk, men det kan også være at man er helt avslappet og puster fritt. Nei kan være at man rister på hodet, men det kan også være at magen knyter seg.

Lyst å lære mer? Kom på kurs. På Balanzen har vi jobbet med bruk av kroppen som kompass i mer enn 10 år.

KUN SANNHET KAN SETTE OSS FRI.
DEL GJERNE BLOGGEN OM DU LIKER DEN

Tilbud fra Balanzen

Foredrag/kurs: Bli kjent med deg selv. Tema hva gjør oss syke. Med Hildur Vea, PhD. Ons 20. okt kl 17 – 20. Pris kr 1000.- Påmelding.

Foredrag/kurs; Bli kjent med deg selv. Tema universelle lover og systemiske lover. Med HIldur Vea, PhD. 10. November kl 17 – 20. Pris kr 1000. Påmelding.

Utdanning til leder av systemisk samtale. Dette er en utdanning som består av tre deler: om systemisk arbeid, om traumer og om tidlige traumer. Du vil også lære om BalanZe metoden, hvordan løse opp spenninger uten bruk av ord. Les mer. Vi starter opp med kurs 12-14 nov 2021. Noen tar utdanningen som selvutvikling, andre er terapeuter/behandler eller hjelper i sitt yrke og ønsker en fordypning basert på å forstå kroppslig sannhet og universelle lover.

Workshop: Reisen ut av the dark night of the soul. Denne workshop handler om den vanskelige fasen, før livet snur til det bedre. Kurset passer både for deg som har jobbet med deg selv en stund, og for deg som er ny på den personlige reisen. Dato er 26 – 28 nov 2021. Les mer

Trenger du hjelp til å stresse ned. Hjelp til å gi slipp på plagsomme tanker eller følelser som overvelder deg. Velkommen til Balanzen AS og Puust Akademi. Les mer om disse tilbudene på vår hjemmeside: www.balan-zen.no. Du kan bestille time gjennom online booking, eller via tlf/sms 45 66 21 18.

Ønsker du å lese mer. I 2020 gav jeg ut boken: Å lande i seg selv – fra traume til livskraft. Vi endres når vi lever sannheten. En bok om utvikling av bevissthet. Boken koster kr 350.- + evt porto hvis den skal sendes (ca 100 kr).

Takk for at du leser bloggen min, og stor takk til deg som vippser.

Veavågen den 9. oktober 2021.

Hildur Vea, PhD. hildur.vea@balan-zen.no 45 66 21 18