Det absolutt unevnelige

Noen tema er mer tabu enn andre. Denne blogg vil handle om et av dem. Vi ser konsekvensen hver dag. Alle kjenner noen som er rammet. I USA rammes 1 av 2 barn før de er 12 år. Blant den gruppen hvor dette tabu ikke eksisterer rammes ingen barn.

Å diskutere tabu tema er farlig. Man kan risikere å møte seg selv i døren. Alle vil det beste for sine barn. Det er derfor utenkelig at en selv gjør noe som setter egne barn i stor risiko. Om en undersøker påstander om det unevnelige, kan en risikere å kjenne på skyld. Og skam. Skyld fordi en har utsatt eget barn for en risiko, selv om en har gjort det i god tro. Og skam fordi en kan føle seg dumme som ikke forstod dette før. Vi har alle hørt om det, men nektet å tro på det. (Been there, done that).

To ting gjør dette tema mer vanskelig enn andre tema. En av dem er trygghet. Hvis vi undersøker det unevnelige, mister vi vår trygghet. På flere områder. Og for noen er dette overveldende. Man kan rammes av det som kalles kognitiv dissonans, som betyr at man opplever to motstridende forståelser samtidig, og det er helt umulig å ikke tro på begge to. Kognitiv dissonans er en form for indre krise.

Det andre som gjør dette tema mer vanskelig enn andre temaer er vi da også må ta stilling til at mind kontroll eksisterer, og at vi selv kan ha blitt lurt til å tro noe som ikke er sant. I tillegg til propaganda og den virkninger, må vi også sette oss inn i temaer som skyggeregjering, de som bestemmer over våre egne folkevalgte, og alle tanker vi har om at vi lever i et demokrati blir vanskelig. Det blir med andre ord veldig veldig stort å stille kritiske spørsmål til noe vi ser og aner og helst ikke vil ta inn over oss. Husk at det å tro det samme som de fleste andre, ikke er tegn på sannhet. Tegn på sannhet er hva som skjer i kroppen knyttet til det unevnelige.

Forskning blir noen ganger sett på som sannhet, men i dette tilfelle kan ikke forskning hjelpe oss, da forskningen som kan bekrefte dmange ønsker er tilfelle, den mangler. Den forskning som foreligger viser faktisk motsatt. Og det er akkurat dette som gjør dette tema så uholdbart vanskelig. Og som gjør at tema blir unevnelig, totalt tabu å snakke om.

KUN SANNHET KAN SETTE OSS FRI
DEL GJERNE BLOGGEN OM DU LIKER DEN.

Tilbud fra Balanzen

Foredrag/kurs: Bli kjent med deg selv. Tema hva gjør oss syke. Med Hildur Vea, PhD. Ons 20. okt kl 17 – 20. Pris kr 1000.- Påmelding.

Foredrag/kurs; Bli kjent med deg selv. Tema universelle lover og systemiske lover. Med Hildur Vea, PhD. 10. November kl 17 – 20. Pris kr 1000. Påmelding.

Utdanning til leder av systemisk samtale. Dette er en utdanning som består av tre deler: om systemisk arbeid, om traumer og om tidlige traumer. Du vil også lære om BalanZe metoden, hvordan løse opp spenninger uten bruk av ord. Les mer. Vi starter opp med kurs 12-14 nov 2021. Noen tar utdanningen som selvutvikling, andre er terapeuter/behandler eller hjelper i sitt yrke og ønsker en fordypning basert på å forstå kroppslig sannhet og universelle lover.

Workshop: Reisen ut av the dark night of the soul. Denne workshop handler om den vanskelige fasen, før livet snur til det bedre. Kurset passer både for deg som har jobbet med deg selv en stund, og for deg som er ny på den personlige reisen. Dato er 26 – 28 nov 2021. Les mer

Trenger du hjelp til å stresse ned. Hjelp til å gi slipp på plagsomme tanker eller følelser som overvelder deg. Velkommen til Balanzen AS og Puust Akademi. Les mer om disse tilbudene på vår hjemmeside: www.balan-zen.no. Du kan bestille time gjennom online booking, eller via tlf/sms 45 66 21 18.

Ønsker du å lese mer. I 2020 gav jeg ut boken: Å lande i seg selv – fra traume til livskraft. Vi endres når vi lever sannheten. En bok om utvikling av bevissthet. Boken koster kr 350.- + evt porto hvis den skal sendes (ca 100 kr).

Takk for at du leser bloggen min, og stor takk til deg som vippser.

Veavågen den 14. oktober 2021.

Hildur Vea, PhD. hildur.vea@balan-zen.no 45 66 21 18