En god forklaring til hvorfor så mange tror på narrativet

Jeg har i likhet med mange andre undret meg over hvorfor så mange kloke fornuftige mennesker tror på narrativet, at de overser alle mangler og absurde påstander dette narrativet inneholder. Her forklarer professor Mattias Desmet begrepet mass formation, som gir en god forklaring til hva som kan ha skjedd.

Mass formation er en form for kollektiv hypnose. I følge Mattias Desmet vi kan hjelpe folk ut av hypnosen med å si høyt at vi ikke tror på narrativet. Ellers vil en gå dypere inn i hypnosen.

Det som andre dokumentarer viser om de som er fanget av sosial hypnose (ekstreme miljøer), er at sann kjærlighet er noe som kan vekke folk. Det å ikke dømme noen, men å akseptere andre som den de er, vise forståelse for at en kunne tror og handle som en gjorde.

Man vekker ingen fra mass formation med gode argumenter, men sann kjærlighet kan vekke andre. Det som er litt rart, er at man i følge Desmet, kan vekke folk om man kan gi dem en ny frykt, som ex utvikling av en totalitært stat. Da kan folk knytte sin angst til denne, og være i stand til å lytte på argumenter som taler mot narrativet.l Å høre på Desmet er god læring i psykologi.

KUN SANNHET KAN SETTE OSS FRI.
DEL GJERNE BLOGGEN OM DU LIKER DEN.

Veavågen den 24. oktober 2021.

Hildur Vea, PhD. tlf 45 66 21 18, mail: hildur.vea@balan-zen.no