Helse = energi = være i balanse

Etter at eg selv møtte veggen i 2006, og ble en av de mange som ikke fikk hjelp av helsevesenet til å bli frisk, ble dette starten på en ny interesse. Hvordan virker egentlig kroppen. I denne blogg skal vi se på noen av de helhetlige systemer som medvirker til økt eller svekket helse. .

Min forståelse etter å ha studert dette tema inngående siden 2007, er at
# vi må forholde oss til helheten om vi skal forstå helhet.
# vi må forholde oss til årsak til ubalanse, om vi skal bli friske.
# vi må selv ta grep eller styringen om vår tilfriskningsprosess
# vi må som regel endre noen tankemønstre, de som står i veien for at vi kan bli friske
# vi må være villige til å prøve nye ting, også de som høres litt rare ut, eller hvor forskning mangler, om vi blir guidet innenfra til å sjekke noe ut
# vi må lære å høre mer på oss selv, enn på andre
Det er kun vi selv som har tilgang på en helhetlig forståelse av oss selv.

System 1: høyre versus venstre hjerne bevissthet

Dette systemet handler om å bli kjent med seg selv, med kroppens reaksjoner, bli bevisst på egne følelser. De fleste av oss fungerer ut fra en venstre hjerne bevissthet, dette er de automatiske tankene. Høyre hjerne bevisstheten er mer et metaperspektiv, det sted i oss hvor vi observerer egne tanker og følelser. Når vi velger sannhet, og velger å leve dønn ærlig med oss selv, møter vi automatisk på det som er i ubalanse i oss. Ved å løse opp i de ubalanser som dukker opp, skifter vi automatisk fra en venstre hjerne bevissthet til en høyre hjerne bevissthet. Å fungere ut fra høyre hjerne bevissthet bygger energi, å fungere ut fra venstre hjerne bevissthet tapper energi. Dette vet alle som har vært fanget i tankestress (venstre hjerne bevissthet). De som har dratt på ferie til et rolig sted vet også dette. Roen i den ytre verden smitter innover, vi faller til ro og lader batteriene. Det er mye mer å si om forskjell mellom høyre og venstre hjerne bevissthet, så dette er kun en smakebit.

System 2: de 5 ulike lag som kroppen består av.

Kroppen består av 5 lag som ligger utenpå hverandre. Akkurat som et TV kan ha ulike kanaler, kan vi som mennesker skifte til ulike deler av vår bevissthet med vår psyke. De fem lagene er:

1. spirituell kropp. Dette handler om sjelen vår, og om det vi skal lære i dette livet. Når vi ikke lever et liv i samsvar med den vi er, våre egne behov, når vi ikke lytter til vår indre stemme, får i ubalanser og helseproblemer. Oppstår dette, er det kun når vi selv velger å endre oss innenfra som kan løse opp i dette. Ingen operasjon, ingen medisin, eller fysioterapi kan endre det som skaper ubalanser i spirituell kropp.

2. Transpersonlig kropp. Som mennesker påvirkes vi hele tiden av hverandre. Vi kjenenr dette med at noen mennesker tapper oss, mens andre fyller oss med energi. Men dette laget stikker dypere enn som så. Vi kan være bærer av andres energier. Både personer vi kjenner og ikke kjenner. Typiske tegn på at en bærer andres energi er smerter og tretthet. Ofte finner en ikke noen logisk forklaring på sine plager, når en er bærer av andres energi. Eneste vei ut av slike ubalanser er å få hjelp til å rense ut energien, sende den tilbake til sin rettmessige eier. Det er dette fenomenet som kalles arvesynd eller unnlatelses synd i bibelen. Bert Hellinger som er en pioner innenfor dette arbeidet med hvordan problemer går i arv kaller det innviklinger. Skolemedisin kaller det epigenetikk. Er du innviklet med andres energi, hjelper kun det å bli gjort fri fra denne innvikling. Ingen sykmelding eller massasje eller trening, eller helseopphold kan rense innviklinger.

3. Mental kropp. Denne handler om det vi til vanlig kaller psyken. Alle fortrengte følelser ligger her. På dette nivå kan en gjøre mye selv, om en er villig til å møte seg selv, og bli kjent me det som er fortrengt. Fortrengt materiale trenger et vitne, en selv, or at de skal slippe taket. i selv de tøffeste kriser vil følelsene slippe taket når de erkjennes som de er. Dette nivå handler derfor om menneskets evne til å romme seg selv.

2. Energi kropp. dette handler om de metoder vi benytter for å øke vår egergi uten at bevisstheten er innvovert. Eksempeler på metoder på dette nivå er trening, akupunktur, yoga, urter, kosthold. Her er det mye en kan gjøre selv, men ingen av de metoder som fyller opp energi kroppen kan brukes til å løse opp i floker i mental kropp, i transpersonlig kropp eller i spirituell kropp. Alle kropper har sine egne metoder for å løse opp i ubalanser.

1. Fysisk kropp. Denne handler om at den fysiske kroppen funger. Vanlige metoder for en kropp i ubalanse er kirugi, fysioterapi, og medisiner. Den fysiske kroppen utrrykker alle de ulike kroppene, den fungerer som et TV apparat, og de ulike bevissthetene våre fungerer som ulike kanaler, kanaler som sender samtidig, men vi får bare med oss det de sender om vi skru på kanalen.

Essensen er at det er mye mer en kan gjøre selv, for å hjelpe seg selv, om en har helseproblemer, om en tar på alvor at en har 5 kropper som samvirker. Siden vårt helsevesen er bygget på en annen logikk, nytter det lite å søke mer informasjon om dette her.

Våre redskaper på Balanzen som er både systemisk samtale og BalanZe metoden tar utgangspunkt i at vi som mennesker består av 5 kropper. Velkommen til samtale eller behandling med BalanZe metoden.

System 3: Kroppen trenger en viss mengde mVolt for å fungere

Jerry Tennant har som meg selv, opplevd det å møte veggen. Etter å ha ligget til sengs, mer eller mindre i flere år, var kun oppe noen timer midt på dagen, tenkte han: hvis han kunne få kroppens celler til å fungere, da ville han bli frisk. Tennant er lege, og han startet sine undersøkelser med å finne ut av hva som skal til for at kroppens celler skal fungere optimalt. Et av svarene han fant var at cellene trenger en viss mengde energi for å fungere, de trenger ekstra energi for å kunne reparere seg selv, og de dersom denne energien som målet i milli volt (mVolt) er for lav, klarer en ikke å bli frisk av seg selv.

Kroppen celler trenger 25 mVolt for å opprette sin funksjon.
Kroppens celler trenger 50 mVolt for å reparere seg selv.
Hvis energien i kroppens celler er lavere, det vil si rundt 10 – 15, klarer ikke kroppen å bli frisk av seg selv.

Tennant tar også opp et annet fenomen som har betydning i denne sammenheng. Dersom kroppen har nok oksygen, vil den kunne produsere opptil 36 ATP fra en enhet med fettsyre (fra cellemembran), mens hvis kroppen mangler oksygen, vil den kun produsere 2 ATP fra samme fettsyremolek (1).

Her er en liste hentet fra Jerry Tennant sin bok som viser hvordan vi mister energi. Denne forklarer hvorfor noen av oss:
# renser vanlig vann fra kranen
# er forsiktige med hva vi drikker ellers
# helst lager mat fra bunnen av
# at de som skal hjelpe andre, må sørge for å jobbe med seg selv slik at de kan beholde sin energi uten å bli sliten
# hvorfor noen trenger uendelig mange klemmer
# unngår sterk vind hvis mulig
# renser kroppen regelmessig
# beskytter oss mot stråling
# unngår legemidler så sant vi kan. Vi gjør det for å bevare vår livskraft slik at vi er best mulig rustet til å heale oss selv, slik at kroppen selv skal finne tilbake til balanse.

Her er listen fra Tennant (2).

Oppsøker du vanlig helsevesen, vil du neppe finne noen som er opptatt av verken høyre og venstre hjerne bevissthet, eller kroppens fem lag, eller hvordan energien fungerer på cellenivå eller hvordan du selv kan heale deg selv. Dette skyldes at vårt helsevesen har fokus på sykdom, ikke helse. Og de har videre fokus på hvilken behandling som demper symptomer, ikke hva som er den bakenforliggende årsak til at ubalansen i kroppen oppstod.

Som mennesker står vi derfor overfor et valg:
1. oppsøke vanlig helsevesen, med de muligheter og begrensninger som her ligger
2. selv lære det som trengs for å finne tilbake til helse.

Vi velger selv retning vi går, hvem vi søker hjelp hos. Velger vi den retning som går nordover, kan vi ikke forvente at den tar oss sydover, og motsatt.

Hva er terapi?

Terapi er hjelp til selvhjelp.
Terapi er å løse opp i den floke som skaper vanskene, slik at kroppen gjenfinner balanse.
Terapeuter fungerer som et speil, de gjør det mulig å se seg selv tydeligere, slik at en selv bedre kan forstå hva som ikke fungerer, hvorfor det er slik, og hva en selv kan gjøre for å finne frem til balanse i seg selv.

Trenger du noen å snakke med? På Balanzen har vi drevet med samtaler for å løse opp i det som skaper blokkeringer eller helseplager siden 2009. Velkommen til time.

UNIVERSELL SANNHET:

  1. DET SOM ER SANNHET GÅR IKKE UT PÅ DATO.
  2. DET ER KROPPENS REAKSJONER OG IKKE TANKENE VÅRE, SOM VISER OSS SANNHET
  3. DET VI GIR OPPMERKSOMHET TIL, DET VOKSER.
  4. VI BLIR SYKE NÅR VI TILFØRER KROPPEN TOKSINER.
  5. TILSTANDEN KJÆRLIGHET TRANSFORMERER, HEALER OSS
  6. SANNHET KAN BEKREFTES AV UAVHENGIGE KILDER.
  7. VI SVEKKER OSS SELV NÅR VI LEVER EN LØGN
  8. ALL YTRE ENDRING STARTER NÅR EN ENDRES INNENFRA
  9. INGEN KAN LÆRE GRESK FRA EN LÆRER SOM KUN KAN ITALIENSK

KUN SANNHET KAN SETTE OSS FRI.
DEL GJERNE BLOGGEN OM DU LIKER DEN

Ønsker du å bestile time til samtale. Du kan gjøre det online, via sms tlf 45 66 21 18, eller mail: hildur.vea@balan-zen.no
Les om vår utdanning i systemisk samtale og BalanZe metoden på Puust.no eller på vår booking side. Ta et aktivt valg i forhold til hvordan du bruker tiden din, slik at den ikke blir spist opp av det som i den store sammenhengen er distrastraksjoner.

Veavågen den 23. Mars 2022. Hildur Vea, PhD
Takk til deg som vippser kr 25 pr blogg, 45 66 21 18

Kilde:
1. Jerry Tennant, 2015, healing is voltage, side 36.
2. Jerry Tennant, 2015, healing is voltage, side 31.