Hvordan skille sann informasjon fra usann?

Denne blogg tar opp hvordan vi kan skille mellom sann informasjon fra usann. Eyes are useless when the mind is blind – Amandha Vollmer.

Main stream media er nesten 100 prosent propaganda, og mange søker derfor nyheter til alternative nyhetskilder. Men også her er spres usann informasjon. Amanda Vollmer sier (hør fra 09:15) at hun skiller sannhet fra usannhet på følgende måte:
# ser etter mønster som er der for å fange deg, skape adrenalin: RØDT FLAGG
# bruker intuisjon, sjekker med magefølelsen, før hun leser/hører på informasjonen. En skal stille spørsmål er dette sant eller ikke, ja, nei spm. Hvis nei, er dette også RØDT FLAGG
# sjekke at ikke ens ego overtar styringen, venter ofte en dag, og sjekker inn om hun mener det samme neste dag. Så hvis ego er for aktivt er dette også RØDT FLAGG
# Sjekke informasjon med den informasjon en har fra før, dersom denne avviker, og den nye informasjon er en blanding av sannhet og usannhet, så vet hun at dette er RØDT FLAGG
# Når alle deler en nyhet, er dette ofte et RØDT FLAGG
Falsk info og info som er der for å spre informasjon gjør at vi har fokus på fienden, og ikke på våre egne liv. Dette er en måte å styre folk bort fra den sanne informasjon.

Det som er sannhet vil alltid komme frem. Sannhet går ofte mer stille i dørene. Sannhet vil alltid være der. Når det uklare blir klarere, så ser en sannhet. Den kraft som mennesker har er at de KAN skape sin egen virkelighet. Dette er en sannhet som integreres gradvis for de fleste mennesker.

Min egen sjekk liste er slik:
# Når eg oppdager en kilde som jeg tidligere har avslørt som kilde som sprer disinformasjon, så holder jeg meg helt borte fra denne kilden
# hvis informasjonen er laget slik at den skal vekke sterke følelser, frykt, sinne, avsky, er den trolig propaganda.
# Eg sjekker alltid med kinesologi test, om informasjonen er sann, verdt å høre/lese.
# Eg forsøker å lære av de feil jeg gjør. Eg som alle andre, kan bli lurt, og er åpen for dette. Å tenke noe annet er naivt.
# Eg oppdager at dersom eg skriver noe i en blogg som ikke er riktig, så vil dette surre i hodet på meg etter at bloggen er publisert. Og når eg går inn og endrer/sletter dette, faller eg til ro.
# Eg styrer unna informasjon som kan spre frykt. Denne er tricky, fordi selv om sannhet alltid skaper ro, kan sannhet også skape kognitiv dissonans. På sikt er kognitiv dissonans bra, selv om det er stress å stå midt oppi dette.

Sean i SGT report sier at han også sjekker sine kilder ved å legge merke til om det er tema som er aktuelle som det aldri snakkes om. Eks på rødt flagg er når det aldri snakkes om:
# hva skjedde egentlig 9. sept når tårnene falt ned.
# skader etter barnevaksiner, spesielt autisme og MMR vaksinen
# skader etter mRNA vaksinen. *
# Khazarian mafia, verdens banken, world economic forum.
Dette er for han lakmus test for om kilden har hører på er troverdig eller ikke.
* her er en lenke som viser forskning om skader etter mRNA injeksjonen

De som søker sannhet, setter seg dypere inn i ting. Vi trenger en del fagkunnskap for å kunne vurdere noe selv. Det å velge vekk å bruke tid på dette er egentlig ignoranse.
# Og å leve i ignoranse gir konsekvenser.
# Velger en handlinger som bygger på usannhet og frykt, vil dette gi negative konsekvenser.
# Velger en handlinger bygget på sannhet og kjærlighet vil dette gi positive konsekvenser.

Som mennesker har vi valg. Og de valg vi tar har konsekvenser for oss. Alltid. Det som ofte skjer med fake informasjon, eks en fake pandemi, er at det tar vår oppmerksomhet, fanger oss i et nett mange ikke kom seg ut av.

Tenk etter hvordan ditt liv kunne ha vært dersom all tid en har brukt på å sette seg inn i informasjon og tiltak knyttet til «pandemien», om denne tid var brukt til å styrke deg selv.
Om du hadde valgt å trene deg opp fysisk, eller lære deg om sunn mat, eller lære deg hvordan en kan løse opp i stress og helseplager. Et mennesker som bruker mer enn 10 timer i uken på noe som egentlig ikke utvikler dem, (dette kan være dataspill, se serier eller være på sosiale medier også). 10 timer i uka tilsvarer mer enn 500 timer i året. Vi velger våre liv, vi velger hva vi bruker tiden på, og konsekvensen av dette ser vi i det liv vi lever.

Det er aldri for sent å endre eget liv. Vi kan begynne i dag. En reise på 1000 mil starter med et første skritt.

Lyst å lære mer om hvordan komme i balanse i deg selv?

Fredag 22. april kl 1700, 2022 starter vi på Balanzen opp med kurs i traumer basert på metoden konstellasjoner. Vi kaller vår metode for systemisk samtale. Du vil også lære om nervesystemets rekasjoner på traumer, og hvordan vi kan hjelpe både oss selv og andre tilbake i balanse med BalanZe metoden. Kurset går over 2 helger. Andre helgen er 20 – 22 mai. Husk at det å finne tilbake til seg selv er noe de fleste bruker år på, ikke uker. Les mer om systemisk samtale og BalanZe metoden på www.puust.no. Utdanning i systemisk samtale går over 6 helger, de andre kursene er systemisk samtale og tidlige trumer.

I denne utdanning blir du mest kjent med deg selv. Mennesker som ikke forstår seg selv, kan heller ikke forstå andre. Derfor er dette en utdanning som passer godt for de som har valgt et yrke hvor jobber med mennesker, på alle nivåer (fra hjelpeyrke, lærer, leder). Det sier seg litt selv, at en person som ikke kjenner egne sunne deler, men som lever ut egne identifikasjoner og egne tilskrivelser, egentlig ikke har peiling hvordan de kan bygge en sunn psyke i andre. Som leder klarer en ikke å identifisere hva som skjer dersom ubalanser i egen psyke forstyrrer den klare tenkningen. De som skal lede eller hjelpe andre, trenger å se klarere enn de en skal hjelpe, om en skal lykkes. Det man ikke kan se i seg selv, kan man heller ikke se hos andre. Noen søker denne utdanning fordi de forstår at når de hjelper seg selv, hjelper de også egne barn (og barnebarn). En stopper prosessen med at uforløste traumereaksjoner går i arv (= epigenetikk).

Hva er terapi?

Terapi er hjelp til selvhjelp.
Terapi er å løse opp i den floke som skaper vanskene, slik at kroppen gjenfinner balanse.
Terapeuter fungerer som et speil, de gjør det mulig å se seg selv tydeligere, slik at en selv bedre kan forstå hva som ikke fungerer, hvorfor det er slik, og hva en selv kan gjøre for å finne frem til balanse i seg selv.

Trenger du noen å snakke med? På Balanzen har vi drevet med samtaler for å løse opp i det som skaper blokkeringer eller helseplager siden 2009. Velkommen til time.

UNIVERSELL SANNHET:

  1. DET SOM ER SANNHET GÅR IKKE UT PÅ DATO.
  2. DET ER KROPPENS REAKSJONER OG IKKE TANKENE VÅRE, SOM VISER OSS SANNHET
  3. DET VI GIR OPPMERKSOMHET TIL, DET VOKSER.
  4. VI BLIR SYKE NÅR VI TILFØRER KROPPEN TOKSINER.
  5. TILSTANDEN KJÆRLIGHET TRANSFORMERER, HEALER OSS
  6. SANNHET KAN BEKREFTES AV UAVHENGIGE KILDER.
  7. VI SVEKKER OSS SELV NÅR VI LEVER EN LØGN
  8. ALL YTRE ENDRING STARTER NÅR EN ENDRES INNENFRA
  9. INGEN KAN LÆRE GRESK FRA EN LÆRER SOM KUN KAN ITALIENSK

KUN SANNHET KAN SETTE OSS FRI.
DEL GJERNE BLOGGEN OM DU LIKER DEN

Ønsker du å bestile time til samtale. Du kan gjøre det online, via sms tlf 45 66 21 18, eller mail: hildur.vea@balan-zen.no
Les om vår utdanning i systemisk samtale og BalanZe metoden på Puust.no eller på vår booking side. Ta et aktivt valg i forhold til hvordan du bruker tiden din, slik at den ikke blir spist opp av det som i den store sammenhengen er distrastraksjoner.

Veavågen den 18. April 2022. Hildur Vea, PhD
Takk til deg som vippser kr 25 pr blogg, 45 66 21 18