Er du sliten eller syk? Kroppen din har det svaret du søker!

Ubalansen som gjør deg syk manifesteres i kroppen. Den kan handle om ulike ting. I denne blogg tas opp noen grunner til at mennesker blir kraftløse og syke.

MAT
For å ha god helse trenger kroppen næringsstoffer. Det er stor forskjell på det som kalles mat og selges som næring. Da ikke alt som selges i matbutikker gir deg de stoffer som kroppen trenger for å fungere. God mat er spekket av mineraler og vitaminer, samt at den inneholder lite av de stoffer som kroppen ser på som toksiner (sprøytemidler, genmodofisert mat, e-stoffer, og andre kjemiske tilsetninger som er der for å øke holdbarhet eller endre utseendet). Et annet moment knyttet til mat er hvorvidt maten er laget i et stressfritt miljø og med kjærlighet eller ikke.

Hvis en er sliten er syk er det smart med en reality sjekk i forhold til hva en putter inn munnen. Skriv opp alt du spiser og drikker i 2-3 dager (absolutt alt), sjekk så grad av vitaminer, mineraler og grad av de stoffer som er toksiner for kroppen. Da får et et realistisk bilde av hvorvidt en bør endre på matvanene en har. Gjør så endringen i takt med deg selv.

ØVELSER SOM GIR ENERGI
Kroppen trenger å brukes, ellers vil en stivne og avfallstoffer vil hope seg opp. En blir da sløv både i hode og kropp. Enkle øvelser en kan velge (vurder om øvelsene passer din helse!) er å sitte i ypgastilling eller på stol (rett rygg), og se over høyre skulder 1 min, over venstre skulder 1 min, se ned 1 min og se bakover 1 min. Deretter ruller en med hodet i 1 min hver vei. Disse øvelsene er gode fordi de er enkle, og de jobber i nakken vår. Alle medianer (energibaner) vi har går gjennom nakken, så en får gitt en liten oppkvikker til energisystemet med disse øvelsene.

En annen lettvint øvelse som gir energi er de fem tibetanske ritene. Når en kommer inn i disse øvelsene er 21 runder av hver øvelse gjort på under 10 min. Med andre ord kan tibetanske riter og hoderull øvelsene være en treningsøkt på under 15 min. Når disse øvelsene gjøres daglig opplevs det som en «kosmisk dusj», en føler seg fresh. Det er mange som har opplevd at de har kommet seg ut av både slitenhet og all slags sykdommer med de tibetanske ritene Her er foklaringen:

KROPPEN MÅ HA NOK ENERGI FOR Å REPARERE SEG SELV
Jerry Tennant sin forskning viser at en normal kroppscelle trenger 25 mVolt for å fungere. Når en skal bygge nye celler (rehabilitering) så trenger kroppen energi i celle være 50 mVolt. Dersom energien synker til 10-15 mVolt, klarer ikke kroppen å bli frisk. Med andre ord må en bygge opp sin egen energi nok til at kroppen kan reparere seg selv. Å håpe på en bedre dag uten egen innsats, uten at en endrer egne vaner, er egentlig naivt.

GI SLIPP PÅ ENERGISLUKERE
En av de viktigste energislukere vi har er egne uforløste følelser. Mange av de som er slitne bruker den energi de har på å holde vekk følelser som overvelder dem om de slipper frem. Fordi alt som er lagret i kroppen av følelser er følelser som en gang overveldet oss. De følelser vi rommer, blir ikke lagret. De går gjennom oss, gir oss den beskjed om følelsene har til oss, og så løse de seg opp. Det er derfor ikke enkelt å alene klare å romme fortrengte følelser. Søk hjelp. Og husk at det å snakke om følelser, vanligvis ikke løser dem opp. Det er når en kjenner energien fra følelsen i kroppen, at de løser seg opp. Dette forklarer hvorfor det er så mange mennesker som blir friske fra sine plager med regelmessig yopa eller qigong, da begge disse teknikker tar deg inn i kroppen og samtidig løser opp energiblokkeringer.

SKJULTE MØNSTRE
Vi kan også være fanget av skjulte mønstre. En forstår da vanligvis ikke hvorfor en har de plager en har, hvorfor det er så vanskelig, hvorfor en ikke finner en god løsning, hvorfor konflikter kommer tilbake igjen og igjen. Jojo psyken er plagsom. Jojo psyken er når en vil og ikke vil noe samtidig, når en søker nærhet og avviser nærhet samtidig, når en presser seg mot sin vilje. Dette skaper kaos i tanker og uro i kroppen. Tankene sier en ting, kroppens reaksjoner noe annet. Det er nesten unntak alltid uforløste følelser som ligger bak, eller at en tror på usannheter. Når en forløser egne følelser og lever sannhet gir kroppen dyp ro, og en har nok energi.

De skjulte mønstre som vi jobber med i systemisk samtale er:
– symbioser
– offer- overgriper dynamikk
– mor-barn fellen
– foreldre identifisering
– fullføre andre oppgaver, leve andres drømmer
– innviklinger, identifiseringer.

Dette er dynamikker som er vanskelige å oppdage selv og løse opp selv.

RENSE KROPPEN
Det er fullt mulig å spise seg sløv og trett, spise seg syk, spise seg tung og lat. Dette handler både om mangel på rett næring i mat, men også på grad av toksiner. Spiser du mer toksiner enn kroppen klarer å rense, blir du syk, på samme måte som 1+1 = 2

STUDER DEG SELV
De fleste eg kjenner som har virklig vært syke og er blitt friske, (meg selv inkludert), har gjort dette fordi de valgte å studere de problemer de selv har. En leser seg opp om problemene, deltar på kurser/utdanning, går i terapi hvor en arbeider med seg selv, og lærer både å forløse følelser, samt hvordan en kan bygge opp energien i kroppen slik at den får den mVolt som skal til for å bli frisk.

De som blir kronisk syke er ofte stuck i følelser som håpløshet og avmakt, og så lenge disse følelser ikke forløses tenker en automatisk at det ikke er vits i å gjøre ditt eller datt.

Men ALLE HAR KRAFT I SEG til å få en bedre helse. Utfordringen er at det ikke er helsepersonell eller terapeuter som vet hva som gjør at en selv er syk, det er det faktisk bare en selv som kan finne ut. Terapeuter og helsepersonell kan hjelpe en på denne reisen. Husk det er forkjell på tiltak som demper plager og tiltak som løser opp det som skaper ubalansen. Og desverre er vårt helsevesen bygget opp rundt en tenkning om symptomdemping, det er de færreste som har fokus på bakenforliggende årsaker. Desverre.

DET VIKTIGSTE VALGET
Det viktigste valget er å bestemme seg for å bli frisk. Og at en tar de grep som må til for at dette kan skje. Alle reiser på tusen mil starter med et skritt.

LÆR DEG HVORDAN DIN KROPP SNAKKER TIL DEG.
Har du lyst å lære mer om hvordan du kan forstå deg selv? Prøv systmisk samtale.

Lyst å lære mer? trenger du noen å snakke med?

Tirsdag 8. nov har vi temakveld livskraft, hvor vi ser på dilemma når en trekkes i to retninger innenfra. Les mer. 18 – 21.
Søndag 4. desember har vi dagskurs 10 – 17, hvor vi jobber med å lære å forløse egne følelser. Les mer

UNIVERSELL SANNHET:

  1. DET SOM ER SANNHET GÅR IKKE UT PÅ DATO.
  2. DET ER KROPPENS REAKSJONER OG IKKE TANKENE VÅRE, SOM VISER OSS SANNHET
  3. DET VI GIR OPPMERKSOMHET TIL, DET VOKSER.
  4. VI BLIR SYKE NÅR VI TILFØRER KROPPEN TOKSINER.
  5. TILSTANDEN KJÆRLIGHET TRANSFORMERER, HEALER OSS
  6. SANNHET KAN BEKREFTES AV UAVHENGIGE KILDER.
  7. VI SVEKKER OSS SELV NÅR VI LEVER EN LØGN
  8. ALL YTRE ENDRING STARTER NÅR EN ENDRES INNENFRA

KUN SANNHET KAN SETTE OSS FRI.
DEL GJERNE BLOGGEN OM DU LIKER DEN

Ønsker du å bestile time til samtale. Du kan gjøre det online, via sms tlf 45 66 21 18, eller mail: hildur.vea@balan-zen.no
Les om vår utdanning i systemisk samtale og BalanZe metoden på Puust.no eller på vår booking side.

Veavågen den 7. november 2022. Hildur Vea, PhD
Stor takk til deg som vippser kr 25 pr blogg, 45 66 21 18