Skaper vi alle vansker i våre liv selv?

Denne blogg ser på vårt eget ansvar i forhold til vår eget liv. Er det virkelig slik at vi selv skaper alt som skjer oss? Selv er eg skeptisk til en slik tanke. Og samtidig ser eg at vi kan endre det meste av det vi ikke trives med, om vi tar tiden til hjelp, og søker hjelp de rette steder.

Forskningen er ok. Den viser at vår underbevissthet manifesterer, de tanker vi mater den med. Dersom vi mater den med at vi ikke duger, at vi aldri har penger, at vi ikke har nok ressurser til ditt eller datt, så er dette som manifesteres. Ingen gjør dette fordi de ønsker å være verken fattige eller helseløse. Så hva er hemmeligheten, som gjør at noen får dette til, mens andre ikke får det til.

Når eg ser tilbake på mitt liv har eg opplevd flere store utfordringer. Eg har opplevd tidlige traumer, og jobbet meg ut av denne floken. Terapeten i meg ser på tidlige traumer som den floken i psyken det er noe av det som tar lengst tid å løse opp i. Dette skyldes flere forhold som at for eksempel at storyen mangler. En strever med vanskelige følelser fordi det en trengte, ikke skjedde. Dessuten har mange med tidlige traumer mistillit til andre, og de tror ikke noen kan hjelpe dem. Dessuten er det vanlig ved tidlige traumer at en mangler støtte. Og med en underbevissthet som tror på en slik forståelse av en selv, er det akkurat dette som manifesteres. Et håpløst liv, hvor en tror selv at ingen kan hjelpe.

Forskjellen mellom de som lykkes og de som ikke lykkes og ta seg ut av et indre kaos, at de har en motor som står på for å hjelpe seg selv. og at de er i stand til å ta imot hjelp som endrer livene deres. Det er stor forskjell på hjelp som holder hjulene i gang, og hjelp som skaper en ny kurs. Fordi hjelp som holder hjulene i gang vil bare hjelpe en til å overleve et mønster en egentlig vil ut av.

Noe av det mest rare eg har lært er at vi som mennesker kan fanges av andre menneskers skjebe. Innenfor konstellasjoner heter dette identifikasjoner og innviklinger. Dette betyr at vi ubevisst kan være bærer av andres uforløste floker. En kan kan leve ut deres skjebne med å ha angst, være deprimert, være fattig, ha en sykdom, ha en avhengighet, leve i ekteskap med vold, oppleve seksuelle overgrep. Listen er utømmelig. Det som skal til for å løse mennesker fra innviklinger er at en ser hva som skjer, og aksepterer den andres skjebne. Da løses en fra denne. Det virker som om uforløste hendelser trenger vitner for at de skal falle til ro.

Som terapeut ser eg veldig ofte at noen, ikke alle, problemer folk strever med skyldes at de bærer følelser, ansvar eller oppgaver for andre. Dette er ubevisste prosesser, og har ingenting med intelligens å gjøre. Når vi er fanget i identifikasjoner eller innviklinger, er det vi selv som må ta oss ut av dette. Vi trenger hjelp, men må selv gjøre jobben. I forhold til innviklinger så tror vår underbevissthet at det er våre problemer, og underbevisstheten vil derfor manifestere de problemer som innviklingen gir.

For å hjelpe oss selv med å manifestere de liv vi ønsker må vi kjenne til hvordan vår bevissthet fungerer. Når livet er vanskelig og vi kjenner på håpløshet, så søker vi magi. Vi søker at andre skal ta fra oss de vansker vi strever med, slik mor kan trøste et barn som gråter. Men slik er ikke den voksne verden. I den voksnes verden er det mennesket som eier underbevisstheten som selv må rydde her. Når vi rydder i underbevisstheten, gjør vi det ubevisste bevisst.

Bevisstheten styrer, underbevisst utfører ordre. Vi må derfor være bevisst hva vi forteller oss selv.
Fordi når underbevissthet aksepterer en ide, begynner den straks å sette den ut i livet.

Det å løse opp i egne floker, egen traumer er viktig, fordi en vil ellers ha flere «stemmer i hodet» samtidig som drar en i ulike retninger. Det er slike situasjoner som beskrives som kaos. En dag begynner en på det ene, tre dager senere er det glemt, og en har en ny ide om hvordan en kan hjelpe seg selv. skal en ut av dette, må en fjerne rotet, ikke bare flytte på det. Har du ikke klart dette selv til nå trenger du hjelp. Søk hjelp til å rydde på en slik måte at en fjerner det som skaper kaos. Dette betyr i praksis og forløse fortrengte følelser, samt å ersattet usanne programmeringer med sanne. Dette er avgjørende viktig fordi:

Vår underbevissthet skiller ikke mellom det som støtter oss og det som svekker oss. Det en hevder og føler er sant, vil underbevissthet jobbe for å oppnå.

En vanlig blokkering mange strever med er at de i sin psyke har en programmering fra oppvekst at de ikke er verdt noe, eller at det ikke er så farlig med dem, de klarer seg alltid. De hjelpetilbud som er der ute, er det sikkert andre som trenger med enn en selv. Å komme ut av programmeringen at en selv er verdt å bruke penger på, er en hard nøtt å knekke for mange. Særlig om de som skal være støttespillere tenker at bruker du penger på det skal en helst se resultat etter noen uker. I virkeligheten tar det vanligvis år å løse opp i de dypeste floker.

Fred i sjelen og god helse er uungåelig når en tenker på rett måte, sier Joseph Murphy. Å ta ansvar for seg selv betyr derfor å velge å lære det vi trenger å lære for å løse opp i det vi trenger å løse for å bli fri fra et indre kaos, som kan stenge for at vi kan manifestere det liv vi ønsker.

Lyst å lære mer?

Søndag 15 januar har vi dagskurs 10 – 17, hvor vi jobber med å lære å forløse egne følelser. Les mer

UNIVERSELL SANNHET:

  1. DET SOM ER SANNHET GÅR IKKE UT PÅ DATO.
  2. DET ER KROPPENS REAKSJONER OG IKKE TANKENE VÅRE, SOM VISER OSS SANNHET
  3. DET VI GIR OPPMERKSOMHET TIL, DET VOKSER.
  4. VI BLIR SYKE NÅR VI TILFØRER KROPPEN TOKSINER.
  5. TILSTANDEN KJÆRLIGHET TRANSFORMERER, HEALER OSS
  6. SANNHET KAN BEKREFTES AV UAVHENGIGE KILDER.
  7. VI SVEKKER OSS SELV NÅR VI LEVER EN LØGN
  8. ALL YTRE ENDRING STARTER NÅR EN ENDRES INNENFRA

KUN SANNHET KAN SETTE OSS FRI.
DEL GJERNE BLOGGEN OM DU LIKER DEN

Ønsker du å bestile time til samtale. Du kan gjøre det online, via sms tlf 45 66 21 18, eller mail: hildur.vea@balan-zen.no
Les om vår utdanning i systemisk samtale og BalanZe metoden på Puust.no eller på vår booking side.

Veavågen den 4. desember 2022. Hildur Vea, PhD
Stor takk til deg som vippser kr 25 pr blogg, 45 66 21 18