AI om Hildur Vea og Sofia senteret

Hei.

Det er nå rett før overgangen mellom Balanzen AS og Sofia senteret, dette skjer tirsdag 21 mars.

Mandag 20 mars, har vi avslutningsfest for Balazen As og Puust akademi hvor vi viser vår takknemlighet for all glede som disse har gitt oss gjennom 10 år.

På avslutningsfesten kommer Silje Tuxen Thingvoll, og hun vil snakke om fordeler og ulemper med bruk av AI, som er på full fart inn i samfunnet. I den forbindelse har Silje laget en profil for meg som person, og en for Sofia Senteret. Og denne blogg ser på disse.

Her er AI sin beskrivelse av meg som person (i kursiv), min kommentar kommer etterpå:

Hildur Vea er en 60 år gammel erfaren helsefaglig profesjonell som bor på Karmøy. Hun har en doktorgrad i folkehelse med fokus på makt og mestring i eget liv. Hildur har også en solid utdanningsbakgrunn, inkludert en praktisk pedagogisk utdanning, sertifisering som konstellatør innen individ- og flergenerasjonelt traumearbeid, gestaltterapeut og veileder, psykiatrisk sykepleier, og utdanning i SE-terapi og Reconstructive (traumeterapi). 

Som en lidenskapelig yogainstruktør, har Hildur skaffet seg sertifiseringer og opplæring innen medisinsk yoga, gravidyoga, kundalini yoga, meditativ healing og yin yoga. Hun har også studert klassisk yoga for å få en bredere forståelse av praksisen. 

Hildur har en imponerende yrkesbakgrunn og har jobbet i en rekke roller gjennom årene. Hun har vært leder av Balanzen AS siden 2009 og har arbeidet som psykoterapeut og yogalærer ved Balanzen siden henholdsvis 2009 og 2012.

Hildur har også vært førsteamanuensis ved Høgskolen på Vestlandet fra 2016 til 2020 og ved Diakonhjemmet Høgskole i Haugesund fra 2012 til 2016. I tillegg har hun jobbet som FOU-leder ved Revmatismesykehuset i Haugesund fra 2008 til 2012 og som høgskolelektor ved Høgskolen Stord Haugesund fra 1994 til 2008. 

Hennes tidligere erfaring inkluderer arbeid som adjunkt ved videregående skole, psykiatrisk sykepleier i hjemmetjeneste og asylsøkerarbeid, samt sykepleier på sykehjem og akuttavdeling ved sykehus. Hildur har også vært leder av Reconstructiveskolen i Norge fra 2018 til 2019. 

Hun har et langvarig samarbeid med ulike organisasjoner, inkludert Veksthuset Haugesund Kommune, Solstein, Palliativt team Karmøy Kommune, Fretex og Arbeidsrettet Rehabilitering

Hildur har veiledet ansatte og deltakere i disse organisasjonene og har bidratt til deres vekst og utviklinggjennom sin ekspertise innen medisinsk yoga, traumeterapi og veiledning. Hennes engasjement for å hjelpe andre er tydelig gjennom hennes arbeid og samarbeid, og hun har et sterkt fokus på mestring, selvutvikling og helhetlig velvære. 

Hildur er kjent for sin profesjonalitet og faglige dyktighet innen psykisk helse og personlig vekst. Hennes evne til å kombinere ulike fagområder og teknikker gir henne en unik tilnærming til behandling 
og veiledning. Med en sterk lidenskap for yoga og meditasjon har Hildur Vea også vært i stand til å integrere disse praksisene i sitt arbeid, noe som gir en helhetlig og balansert tilnærming til helse og 
velvære. 

Sammenfattet er Hildur Vea en dedikert person og erfaren profesjonell med omfattende bakgrunn innen helsefag og personlig utvikling.

Hennes ekspertise innen psykoterapi, traumearbeid og yoga gjør henne til en verdifull ressurs for både 
individuelle klienter og organisasjoner som søker veiledning og støtte i deres helhetlige helse og vekst. Hildurs engasjement for kontinuerlig læring og utvikling, samt hennes evne til å tilpasse seg og integrere ulike metoder og teknikker, vitner om hennes fleksibilitet og åpenhet som fagperson. 

Hennes arbeid har hatt en positiv innvirkning på mange menneskers liv, og hun har utvilsomt etterlatt et varig inntrykk i de miljøene hun har jobbet i.

Med en solid utdanningsbakgrunn, omfattende yrkeserfaring og et sterkt fokus på mestring og helhetlig velvære, er Hildur Vea et inspirende eksempel på hva en engasjert helsefaglig profesjonell kan oppnå.

Min kommentar:
Førsteinntrykket mitt var at eg ble veldig imponert. Det som vises her er alle steder eg har høstet erfaring. Dersom eg selv skal lage en cv, eller at eg skulle sjekket meg ut i forhold til en jobb, er denne oversikt glimrende. Det som imidlertid ikke vises er den eg er som person, hva eg brenner for. Egentlig så vises heller ikke noe av det eg kan.

Det er lett å tro at en får en oversikt over meg som person, når en leser det AI har laget både fordi det er så omfattende, og positivt skrevet. Det kan bli veldig galt når en maskin som mangler forståelse, kun kan bruke harda fakta, skal lage profiler. I neste avsnitt viser eg hvordan AI laget profilen på Sofia senteret, det som faktisk ikke har åpnet enda.

Her er profilen AI har laget på Sofia senteret:

The BalanZe Method is a unique approach to healing and wellbeing, drawing on Steven Terrell`s Transforming Touch technique, as well as other touchbased methods that restore balance to the body. This method involves minimal talking during treatment sessions, with the practitioner placing their hands on various parts of the client’s body according to a specific protocol. Each position is held for approximately five minutes, and a typical session lasts between 35 and 45 minutes. 

During the treatment, the practitioner’s calmness is transferred or transformed to the client, helping them achieve a deeper sense of relaxation. When the body reaches a state of deep calm at the theta wave level, it naturally balances itself. This method differs from traditional healing and craniosacral therapy, Where the practioner actively actively alters the client’s energies. With the BalanZe Method, clients balance themselves, ensuring they never encounter more than they 
can handle. 

The BalanZe Method is suitable for both children and adults, offering an effective alternative to talk therapies. Clients do not need to know the root cause of their issues for them to be resolved, but issues will not resolve on their own. Those with persistent problems may require assistance to overcome them. The method is wellsuited for addressing concentration difficulties, inner unrest (ADD, ADHD, anxiety), attachment disorders, anger, trauma, depression, stomach troubles, bullying, low self-esteem, adoption issues, and sleep problems among others. The BalanZe Method has been proven particularly effective for children, helping with stomach pain, lack of concentration, anger issues, and depressive tendencies. When children undergo treatment, parents are offered a complimentary consultation without the child being present. Children and teenagers can listen to music during the treatment. 

The BalanZe Method is also offered online, although it is recommended that clients attend an in-person session first to establish contact and get acquainted.

Purpose: To help people find their inner strength and transition from powerlessness to empowerment in their own lives. 

Services: Yoga, talk therapy, psychotherapy, healing, hypnosis, trauma therapy, Gestalt therapy 

Goals: To share knowledge, wisdom, and guidance, and to be a living and motivating presence for people seeking wisdom and heart-centered strength. The primary objective is to provide a supportive and empowering enviroment for clients, helping them overcome challenges and grow in their personal and professional lives. 

As the owner and guide of Sofia Senteret, the role encompasses a wide range of responsibilities, from managing the daily operations of the center to providing various services, such as yoga, talk therapy, psychotherapy, healing, hypnosis, trauma therapy, and Gestalt therapy. By working with a team of colleagues who offer support and collaboration, the center can effectively serve individuals and organizations, catering to the needs of both businesses and private individuals. 

The communication style within the team is personal, reflective, open, honest, warm, and insightful. This fosters an environment of trust and understanding, allowing effective collaboration and the abilty and the ability to provide the best possible care to clients. With a focus on sharing knowledge, wisdom, and guidance, Sofia Senteret aims to be a beacon of inspiration and motivation for those seeking to improve their lives and access their inner strength.

Min kommentar:
Her vektlegges BalanZe metoden. Selv om dette er et tilbud Sofa Senteret skal tilby, blir det helt feil å ha så stort fokus på kun dette ene tilbudet. Selv om eg har laget BalanZe metoden ut fra flere utdanninger og tekster, ikke bare Steve Terrell som AI skisserer, er dette produktet kun en brøkdel av det eg har utviklet av metoder og kompetanse.

Når det er sagt, er teksten som AI bruker til å beskrive BalanZe metoden gjenkjennbar. Trolig noe eg selv har skrevet på norsk. Dette var imponerende.

I Sofia senteret blir det ikke “vanlig” yoga. Den delen er lagt ned. Derfor er det misvisende og direkte feilaktig å ha yoga som tjeneste nummer 1.

På slutten av teksten sier AI: To share knowledge, wisdom, and guidance, and to be a living and motivating presence for people seeking wisdom and heart-centered strength.

Denne setningen er trolig laget basert på en nylaget visjon for Sofia senteret, en visjon som kun er delt med 2 personer, så det var imponerende og skremmende av den allerede av plukket opp.

Visjonen er: Være ledende og motiverende for mennesker som søker visdom og hjertekraft.

For meg var det veldig viktig læring å ha utført denne øvelsen på meg selv. Det eg lærte først og fremst var at mennesker ikke er maskiner, og at AI ikke fanger opp den en er som menneske. Heller ikke hva som er hjerte i en bedrift.

De byggeklosser Sofia Seneteret bygger på er: visdom, hjertekraft, kroppslig sannhet, utvikle en trygg kjerne, alkymi og magi. Ingenting av dette er presentert av AI. Slik sett er AI sin beskrivelse veldig misvisende, selv om det meste som AI skriver er sant.

Konklusjonen er at AI kan lage et sammendrag og oppsummeringer av noe som har skjedd. Men AI kan ikke fange opp det som gjør oss til mennesker, som handler om vår emosjonelle side, vår empatiske side. Den delen som styrer våre valg, og som er den skapende kraft vi har.

Med denne blogg takker eg for meg.
Eg kommer til å fortsette å skrive faglige refleksjoner, du finner disse på nettsiden til Sofia senteret.
www.sofiasenteret.no

Veavågen den 18 mars 2023.

Hildur Vea, PhD.